onsdag, januar 21, 2009

Intet en-mann-sjov..!

Jeg var ikke på praksis forige uke, utenom på torsdag kveld, for da var det speider. derimot gjorde jeg oppgaver jeg fikk av læreren og så planla jeg leir som vi skal ha i vinterferien.


Min hvoedarbeidsoppgave i speideren er å være leder for hovedsakelig jentene, men siden vi har slått oss sammen, og har alle møter og turer sammen, har jeg jo ansvar for guttene også. I forkant av hvert møte planlegger og forbreder jeg meg. det varierer fra uke til uke hvor mye det er å forbrede og gjøre i forkant, men stort sett er det noe.

I vinter skal vi ha en leir i vinterferien, og den har jeg hele ansvaret for å lage. det var en tanke jeg kom på en gang i høst og tok den opp med lederen min, og poff så har man ansvar for en hel leir. det er utrolig moro å uforske friheten jeg har og se hvor åpene de andre er for ideer.

Men i forhold til denne leiren, er det ganske mye mer som må gjøres den det jeg trodde. jeg tenkte at jeg kunne leie en hytte og slenge sammen et bra program, men så lett var det ikke. det var bare starten. man må planlegge mat, og det er ikke så lett å gjøre, både i forhold til økonomien og til hvor lett det er å ta med seg mange kilo mat til en litt avsideliggende hytte, alle aktivitetene må planlegges grundig for at de skal kunne bli bra. og sist med ikke minst: det er ikke noe en-mann-sjov å ta med seg 20-30 gæne speidere på tur ;p


tema jeg har valgt er sosial kompetangse. det passer veldig godt inn i vår gruppe, fordi vi nettopp har slått oss sammen med guttene, og har i grunn behov for å blande oss enda mer med våre maskuline pubertetklyser :p jeg har valgt noen leker der man må samarbeide, tenke og inkludere for å gjennomføre.

jeg har tenkt til å fordele det utover ulike møter i hele vår, men hovedsakelig før leiren og på leiren! :)

2 kommentarer:

Anne Marit sa...

Hei Hanna
Det skal bli spennende å følge dette opplegget ditt. Å planlegge for flere dager kan vaære vanskelig. Det er mye å tenke på i forkant. Det kan bli langt til nærmeste butikk så å lage skriftlige planer blir en viktig oppgave i dette arbeidet. Lykke til!

Jeanette sa...

Så morsomt du skriver, kjempe gøy! Helt sykt at du har tatt på deg utfordringen å arrangere en leir, vi må få vite hvordan det gikk.