mandag, september 22, 2008

Barn i bingen!

Jeg synes det er både possitive aider og negative sider med å la barn helt ned i 2-3 år være på trningssentere. Det er et sterkt økende problem at barn blir større og større og har mindre og mindre lyst til å bevege seg eller ork til det. Det er flott at barn og foreldre trener sammen! Det gjør at barnet synes det er mye morsomere å bevege seg! Det er også viktig at man fokuserer på at barna skal trives og ha det gøy, eller så kan det gå over i en negativ rettning der barnet finner seg i en situasjon der man MÅ være med på det kjedelige senteret igjen, som igjen fører til at et ikke kommer til å gå der noe mer eller vise interesse for det når det får lov til å velge selv.


Det er bra at foreldrene får trent også, for det er ikke like mange voksene som trener like mye nå som før heller. Likevel synes jeg at det er bedre å ta seg en tur i skogen, føle underlaget og kjenne den friske luften og høre på alle de flotte lydene og se alt der. Det er mye mer aktivisernede for barn også, fordi der har de mye større arealer å være på og det er mye morsomere for dem å gå over en ekte bro med vann under og ta frem koppen og drikke rett av bekken enn å løpe inne på et underlag man ikke finner noe forskjeller på og løpe bort til vasken og ta seg en slurk og løpe vidre. Dessuten når man går en tur, eller er ute på tur, er det ikke sikkert at man trenger å motivere barna på samme måte, vi lurer dem på en måte til mosjon. Samtidig synes de det er morsomt vis du har laget noen aktiviteter de kan holde på med. det blir gøy og de vil gjøre det igjen!Konklusjon: Treningsentere er ok, men frisk luft i lungene er BEST for meg og ungene!
PS: Her er artikkelen:
Peace out!

3 kommentarer:

goooooood girl sa...

Very fine......

Anette sa...

Spennende tanker du gjør deg. Helt enig at det er viktig med trivsel og at det skal være gøy!
Interessant det du skriver om lyder, frisk luft og det vi ser, hvordan vi bruker sansene våre når vi er i skogen/naturen. Dette kan kanskje ikke treningssenter bidra like mye med...

Madeline sa...

Det er sant Hanna, og dette vet du alt om, lille tur lover! :D

Takk for en fin kveld btw<3