onsdag, september 17, 2008

Kjekt å ha...

.... du får sikker bruk for det en vakker dag..!


Finmotorik for barn i alderen 1-3år. Tegning som overskrift!Når barn er så små, er det ikke stort vi kan få ut av dem. I starten er de ikke en gang klar over at det de gjør setter farge etter seg. De rabler og lager det vi kaller tilfeldig rabbel. De bruker hele armen helt opp fra skulderen, og når de tegner, er det ofte de prøver å snakke eller si noen i tillegg. Det man trenger når man er så liten som 1 år, er et stort papir og en mye og fin tegnestift.
Når barnet nærmer seg 2 år, er det fortsatt bare rabling de driver med, men nå i litt mer kontrollert form en før. De driver med sving rabbel.
3år. Barnet er mye mer kontrollert, og det er i stand til å bruke håndleddet i mye større grad en før. De lager sirkler, rabbel og svinger. Når de er i denne alderen vil de gjerne tegne ting eller folk de vet om. De synes det er veldig moro å tegne familien, selv om man ikke ser hva det er.
Ha de moro med barnet! Det kommer til å trenge en god del hjelp og tolmodighet for å bli Picazo, men hvis du bare vil, så får du det nok til! aka-bakka-bunka-rakka, gjør det en gang til!Peace out!

Ingen kommentarer: